Stołówka

Obiad w naszej stołówce

Pieczę nad cotygodniowym jadłospisem szkolnej stołówki sprawuje nasza niezastąpiona intendentka - pani Teresa, która troszczy się o to, aby nikt nie wychodził stąd głodny. To ona zna upodobania smakowe naszych uczniów, a szkolne menu tworzy właśnie w oparciu o tę wiedzę. Jako “Szkoła promująca zdrowie” dbamy o to, aby na talerzach naszych uczniów pojawiały się jedynie zdrowe i w pełni zbilansowane posiłki.

Czasu na zjedzenie smacznego obiadu jest sporo, a panie sprawujące nadzór nad szkolną kuchnią dbają również o to, by uczniowie przestrzegali zasad kulturalnego spożywania posiłku.

Podczas trwającej obecnie pandemii COVID-19, opracowane zostały dodatkowe procedury bezpieczeństwa, dzięki którym w największym możliwym stopniu jesteśmy w stanie zapewnić bezpieczeństwo korzystających ze stołówki dzieci oraz pracowników.

Jadłospis

10.05. - 14.05.2021 r.
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
zupa ogorkowa

ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem

kompot wieloowocowy
ziemniaki

kotlet mielony

buraczki gotowane

kompot wieloowocowy
zupa fasolowa

bułka kanapkowa

woda z sokiem malinowym
kasza jęczmienna

gulasz mięsno-warzywny

kompot wieloowocowy
ziemniaki

ryba smażona

surówka z kisz. kapusty z marchewką
1, 7 2, 4 1, 2 1, 2 2, 4
Alergeny:
  1. seler
  2. zboża zawierające gluten
  3. skorupiaki
  4. jajka
  5. ryby
  6. łubin
  7. mleko i jego przetwory
  8. mięczaki
  9. musztarda
  10. orzechy
  11. orzeszki ziemne
  12. nasiona sezamu
  13. soja
  14. dwutlenek siarki
Karta zgłoszenia dziecka na obiady Zasady korzystania ze stołówki Procedura bezpieczenstwa pracy stołówki i wydawania posiłków