Stołówka

Obiad w naszej stołówce

Pieczę nad cotygodniowym jadłospisem szkolnej stołówki sprawuje nasza niezastąpiona intendentka - pani Teresa, która troszczy się o to, aby nikt nie wychodził stąd głodny. To ona zna upodobania smakowe naszych uczniów, a szkolne menu tworzy właśnie w oparciu o tę wiedzę. Jako “Szkoła promująca zdrowie” dbamy o to, aby na talerzach naszych uczniów pojawiały się jedynie zdrowe i w pełni zbilansowane posiłki.

Czasu na zjedzenie smacznego obiadu jest sporo, a panie sprawujące nadzór nad szkolną kuchnią dbają również o to, by uczniowie przestrzegali zasad kulturalnego spożywania posiłku.

Podczas trwającej obecnie pandemii COVID-19, opracowane zostały dodatkowe procedury bezpieczeństwa, dzięki którym w największym możliwym stopniu jesteśmy w stanie zapewnić bezpieczeństwo korzystających ze stołówki dzieci oraz pracowników.

Opłata za obiady w marcu: 69 zł

Jadłospis

08.03. - 12.03.2021 r.
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
zupa ryżowa

łazanki z kiełbasą i pieczarkami

kompot wieloowocowy
ziemniaki

kotlecik z kurczaka

surowka z marchewki

kompot
grochówka z kiełbaską

pieczywo pszenne i razowe

kompot wieloowocowy
krupnik

spaghetti z sosem bolognesse

kompot wieloowocowy
zupa szpinakowa

racuchy drożdżowe z cukrem pudrem

kompot
1, 2, 4 2, 4, 7 1, 2 1, 2, 4 1, 2, 4, 7
Alergeny:
  1. seler
  2. zboża zawierające gluten
  3. skorupiaki
  4. jajka
  5. ryby
  6. łubin
  7. mleko i jego przetwory
  8. mięczaki
  9. musztarda
  10. orzechy
  11. orzeszki ziemne
  12. nasiona sezamu
  13. soja
  14. dwutlenek siarki
Karta zgłoszenia dziecka na obiady Zasady korzystania ze stołówki Procedura bezpieczenstwa pracy stołówki i wydawania posiłków